Η συνταγή του Σ/Κ: Καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια
February 27, 2015 (No Comments) by @Sector

stuffed-camel-550x365

Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

 Υλικά (Σερβίρει 100)
  • 1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
  • 1 ολόκληρο αρνί μέτριο
  • 20 κοτόπουλα
  • 60 αυγά
  • 12 κιλά ρύζι
  • 3 κιλά αλάτι,
  • 2 1/2 κιλά πιπέρι
  • 415 λίτρα νερό
  • 2 κιλά αμύγδαλα
  • 2 κιλά φυστίκια

Εκτέλεση συνταγής

-Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
-Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
-Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
-Βράζετε το ρύζι.
-Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
-Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
-Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
-Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
-Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
-Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
-Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.

Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.

Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Συνταγες 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Η συνταγή του Σ/Κ: Καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια
February 27, 2015 (No Comments) by @Sector

stuffed-camel-550x365

Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

 Υλικά (Σερβίρει 100)
  • 1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
  • 1 ολόκληρο αρνί μέτριο
  • 20 κοτόπουλα
  • 60 αυγά
  • 12 κιλά ρύζι
  • 3 κιλά αλάτι,
  • 2 1/2 κιλά πιπέρι
  • 415 λίτρα νερό
  • 2 κιλά αμύγδαλα
  • 2 κιλά φυστίκια

Εκτέλεση συνταγής

-Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
-Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
-Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
-Βράζετε το ρύζι.
-Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
-Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
-Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
-Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
-Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
-Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
-Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.

Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.

Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.

Πηγή: Συνταγες 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>