Το σπίτι που αγκαλιάζει ένα δέντρο – (φωτο)
November 25, 2014 (No Comments) by AXa

/

Οι Ιάπωνες πέραν της λατρείας τους στο αντισυμβατικό design, λατρεύουν και σέβονται τη φύση. Το συγκεκριμένο σπίτι πέραν της αρχιτεκτονικής του ενσωματώνει αυτήν ακριβώς την νοοτροπία, καθώς φαίνεται να έχει χτιστεί με σκοπό να αγκαλιάσει ένα δέντρο. Πρόκειται για μια μοντέρνα κατοικία που σχεδιάστηκε από το γραφείο Yo Yamagata Architects σε συνεργασία με τους AND associates και η όψη του είναι εντυπωσιακή.

Στο μπαλκόνι του σπιτιού υψώνεται τοίχος που εμποδίζει τη συνολική θέα, ώστε το μάτι να εστιάζει αποκλειστικά στο δέντρο! Το δέντρο αναπτύσσεται πλήρως προς τα πάνω μέσα από μια ειδική προσαρμογή που έγινε και είναι πλέον μέρος του σπιτιού!Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η κύρια είσοδος του σπιτιού έχει σχεδιαστεί να είναι στο πλάι και όχι από τον κεντρικό δρόμο για μεγαλύτερη ασφάλεια! Σύμφωνα με τα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το σπίτι έχει τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο και όλοι οι άλλοι χώροι αναπτύσσονται στον πάνω όροφο.Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα είναι ένας ενιαίος, μακρόστενος χώρος με ελάχιστα παράθυρα.

////////

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Το σπίτι που αγκαλιάζει ένα δέντρο – (φωτο)
November 25, 2014 (No Comments) by AXa

/

Οι Ιάπωνες πέραν της λατρείας τους στο αντισυμβατικό design, λατρεύουν και σέβονται τη φύση. Το συγκεκριμένο σπίτι πέραν της αρχιτεκτονικής του ενσωματώνει αυτήν ακριβώς την νοοτροπία, καθώς φαίνεται να έχει χτιστεί με σκοπό να αγκαλιάσει ένα δέντρο. Πρόκειται για μια μοντέρνα κατοικία που σχεδιάστηκε από το γραφείο Yo Yamagata Architects σε συνεργασία με τους AND associates και η όψη του είναι εντυπωσιακή.

Στο μπαλκόνι του σπιτιού υψώνεται τοίχος που εμποδίζει τη συνολική θέα, ώστε το μάτι να εστιάζει αποκλειστικά στο δέντρο! Το δέντρο αναπτύσσεται πλήρως προς τα πάνω μέσα από μια ειδική προσαρμογή που έγινε και είναι πλέον μέρος του σπιτιού!Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η κύρια είσοδος του σπιτιού έχει σχεδιαστεί να είναι στο πλάι και όχι από τον κεντρικό δρόμο για μεγαλύτερη ασφάλεια! Σύμφωνα με τα σχέδια των αρχιτεκτόνων, το σπίτι έχει τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο και όλοι οι άλλοι χώροι αναπτύσσονται στον πάνω όροφο.Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα είναι ένας ενιαίος, μακρόστενος χώρος με ελάχιστα παράθυρα.

////////

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>