15 καλλιτέχνες αναδιαμόρφωσαν εκπληκτικά ένα νοσοκομείο για παιδιά
February 9, 2015 (No Comments) by AXa

Ένα νοσοκομείο και δη ένα νοσοκομείο παίδων δεν είναι ποτέ ένα ευχάριστο μέρος. Οι ήχοι, οι μυρωδιές, τα προβλήματα το κάνουν ένα μέρος τρομακτικό και καταθλιπτικό για τα παιδιά. Στο Λονδίνο όμως ένας οργανισμός που ακούει στο όνομα Vital Arts, που έχει στόχο να φέρει την τέχνη στα νοσοκομεία, αποφάσισε να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Έτσι, 15 Βρετανοί καλλιτέχνες συνεργάστηκαν για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων του Λονδίνου σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό!

Ο μεγάλος περιορισμός των καλλιτεχνών ήταν στα υλικά που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Ως γνωστόν ένας νοσοκομειακός χώρος πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να καθαρίζεται εύκολα και να παραμένει αποστειρωμένος. Πάρόλα αυτά και οι 15 καλλιτέχνες βρήκαν τρόπο να εκφράσουν το προσωπικό τους στιλ ακόμα και με περιορισμούς!

Ίσως το… χρώμα να μην απαλύνει τον πόνο των παιδιών, το αποτέλεσμα όμως σε όλες τις πτέρυγες είναι- το λιγότερο- ευχάριστο! Δες τις φωτογραφίες ανά πτέρυγα!

Γαστρεντερολογικό και τμήμα τραύματος
/

/

Αιματολογικό

/

Μονάδα βραχείας νοσηλείας
/

/

/

Πνευμονολογικό

Χώροι αναμονής-ασανσέρ

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

15 καλλιτέχνες αναδιαμόρφωσαν εκπληκτικά ένα νοσοκομείο για παιδιά
February 9, 2015 (No Comments) by AXa

Ένα νοσοκομείο και δη ένα νοσοκομείο παίδων δεν είναι ποτέ ένα ευχάριστο μέρος. Οι ήχοι, οι μυρωδιές, τα προβλήματα το κάνουν ένα μέρος τρομακτικό και καταθλιπτικό για τα παιδιά. Στο Λονδίνο όμως ένας οργανισμός που ακούει στο όνομα Vital Arts, που έχει στόχο να φέρει την τέχνη στα νοσοκομεία, αποφάσισε να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Έτσι, 15 Βρετανοί καλλιτέχνες συνεργάστηκαν για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Βασιλικού Νοσοκομείου Παίδων του Λονδίνου σε ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό!

Ο μεγάλος περιορισμός των καλλιτεχνών ήταν στα υλικά που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν. Ως γνωστόν ένας νοσοκομειακός χώρος πρέπει να είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να καθαρίζεται εύκολα και να παραμένει αποστειρωμένος. Πάρόλα αυτά και οι 15 καλλιτέχνες βρήκαν τρόπο να εκφράσουν το προσωπικό τους στιλ ακόμα και με περιορισμούς!

Ίσως το… χρώμα να μην απαλύνει τον πόνο των παιδιών, το αποτέλεσμα όμως σε όλες τις πτέρυγες είναι- το λιγότερο- ευχάριστο! Δες τις φωτογραφίες ανά πτέρυγα!

Γαστρεντερολογικό και τμήμα τραύματος
/

/

Αιματολογικό

/

Μονάδα βραχείας νοσηλείας
/

/

/

Πνευμονολογικό

Χώροι αναμονής-ασανσέρ

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χώρος δημιουργικών δραστηριοτήτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>